Stemmers bedankt! | Persbericht Beste Bieb Verkiezing

23 apr 2019

Bibliotheek Vught
Heuvel 2
5261 EE Vught
(073) 680 2950

PERSBERICHT                                                       
Dinsdag 16 april 2019

———————————————————————————————

Bibliotheek Vught: Stemmers bedankt!

Tijdens de gehele maand maart kon het publiek stemmen op Bibliotheek Vught als Beste Bibliotheek van Nederland 2019. Samen met vijf andere bibliotheken werd Vught in november vorig jaar genomineerd voor deze titel. Op dinsdag 16 april werd de winnaar tijdens het Nationaal Bibliotheek Congres bekend gemaakt. Bibliotheek Leeuwarden mocht uiteindelijk de prijs – de NBD Biblion Award – in ontvangst nemen. Bibliotheek Vught feliciteert dbieb Leeuwarden van harte met deze titel en bedankt iedereen die op Vught gestemd heeft!

Jury enthousiast over Vught
De jury was erg te spreken over onder andere de hoeveelheid aan activiteiten en het goed geïnformeerde personeel. Uit het juryrapport blijkt verder dat de bibliotheek stevig verankerd is in de lokale gemeenschap. Een van de stemmers zei hierover het volgende: “DePetrus is een plek voor alle leeftijden. Om te chillen, te werken, te studeren, te biljarten, te ontdekken, koffie te drinken, naar verhalen te luisteren en de prachtige schilderingen te bewonderen en vooral elkaar te ontmoeten in een serene sfeer.”

Stemmers bedankt!
De wedstrijd wordt jaarlijks uitgeschreven door Bibliotheekblad, het vakblad voor mensen die werkzaam zijn in de bibliotheekwereld. Zij willen hiermee laten zien dat Nederland aantrekkelijke, kwalitatief hoogwaardige, vernieuwende bibliotheken heeft die het waard zijn om in stand te houden. De gehele maand maart kon er gestemd worden op één van de zes genomineerde bibliotheken. Bibliotheek Vught bedankt iedereen die op Vught heeft gestemd!

———————————————————————————————

Noot aan de redactie:

Sinds 1 januari 2019 bundelen Bibliotheek ’s-Hertogenbosch e.o., Muzerije en Bureau Babel hun krachten onder de naam Babel. Bibliotheek Vught is onderdeel van Babel. Voor meer informatie, beeldmateriaal of interviews over deze activiteit kunt u contact opnemen met Nadzja van der Knaap, Communicatie & Marketing via nadzjavanderknaap@babeldenbosch.nl, (073) 680 29 54 of 06 28 135 416.