Huidige corona-richtlijnen in DePetrus

29 nov 2021

Laatste update: 29 november 2021

Vanaf begin november 2021 gelden er (helaas) weer nieuwe maatregelen om het coronavirus onder controle te houden. En na de persconferentie van vrijdag 26 november zijn die maatregelen zelfs verder aangescherpt. Hieronder lees je wat de huidige maatregelen betekenen voor een bezoek aan DePetrus.

Zo kan je ons veilig bezoeken
In DePetrus volgen we de richtlijnen van de Rijksoverheid en stemmen we de maatregelen af met Gemeente Vught. Lees onderstaande informatie goed door, want deze regels gelden specifiek voor DePetrus en wijken daardoor misschien af van algemene maatregelen die je in (landelijk) media tegenkomt.

Algemeen geldt:

 • DePetrus sluit elke dag om 17:00 uur.
 • Bij een bezoek aan DePetrus draag je een mondkapje. Wanneer je zit, mag het mondkapje af. Als je weer gaat verplaatsen, zet je het mondkapje weer op.
 • Het is verplicht om 1,5 meter afstand te houden.
 • We ontvangen maximaal 110 mensen tegelijk binnen.

Verder houden we ons aan de algemene basisregels:

 • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
 • Desinfecteer je handen bij binnenkomst en was ze gedurende dag regelmatig.
 • Schud geen handen.
 • Nies en hoest in je elleboog.

Cursussen, lessen en afspraken bij ABZ en Welzijn Vught

 • We houden te allen tijde 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Voor je les of cursus heb je geen coronatoegangsbewijs nodig.
 • Vindt de geplande activiteit plaats na 17:00 uur? Dan krijg je van ABZ of Welzijn Vught bericht over het verzetten of vervallen van de afspraak/cursus/les.

Bibliotheek

 • We houden te allen tijde 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Voor je reguliere les of cursus heb je geen coronatoegangsbewijs nodig.
 • Vindt de geplande activiteit plaats na 17:00 uur? Dan krijg je van de Bibliotheek bericht over het verzetten of vervallen van de activiteit.

Vughts Museum en Wereldwinkel
Met een mondkapje op kun je gewoon het Vughts Museum en de Wereldwinkel bezoeken. Houd ook hier altijd 1,5 meter afstand.

Het Leescafé
Het Leescafé is op de normale manier geopend. Dat betekent dat je er heerlijke versgemaakte consumpties kunt bestellen. Omdat het Leescafé een horeca-gelegenheid is, heb je hiervoor WEL een coronatoegangsbewijs nodig. Een consumptie is verplicht in het Leescafé, dus je hebt ook een coronatoegangsbewijs nodig om plaats te nemen aan een van de tafeltjes in het café.

Inloopspreekuren, studieplekken en vrije activiteiten
DePetrus is een doorstroomlocatie. Dat betekent dat je je voor inloopspreekuren, vrije activiteiten en het gebruik van studie- & leesplekken niet hoeft te registeren. Als je dat echter wel prettig vindt, dan bieden we je de mogelijkheid om je gegevens achter te laten zodat we weten wanneer je bij ons binnen bent geweest.
Gezien het maximale aantal bezoekers in DePetrus en de verplichte 1,5 meter afstand zijn er minder zitplekken beschikbaar dan je misschien gewend bent. Daar kunnen we helaas niets aan veranderen, maar we hopen natuurlijk op je begrip hiervoor.

Losse activiteiten met aanmelding
Voor losse activiteiten, zoals lezingen en workshops heb je vaak WEL een coronatoegangsbewijs nodig. Als je bij aanvang van zo’n activiteit een bewijs moet kunnen tonen, wordt dat bij aanmelding van de activiteit vermeld. Houd onze agenda dus goed in de gaten of vraag vooraf na of er om een QR-code wordt gevraagd.

Heb je vragen?
Heb je vragen, stel ze dan gerust! Dat kan tijdens openingstijden bij de gastheren & -vrouwen in DePetrus of bij een van de bewoners.

ABZ Vught: info@abzvught.nl of 073 – 657 20 00
Bibliotheek (Huis73): vught@huis73.nl of 073 – 680 29 50
Vughts Museum: info@vughtsmuseum.nl of 073 656 86 03
Wereldwinkel: info@wereldwinkelvught.nl of 073-6567446
Welzijn Vught: info@welzijnvught.nl of 073-6565350
Stichting DePetrus: info@depetrus.nl

Voor meer informatie over het coronavirus verwijzen we naar:

RIVM – actuele informatie over het coronavirus
Rijksoverheid – dossier en veelgestelde vragen
GGD – actueel nieuws en veelgestelde vragen
Veiligheidsregio Brabant-Noord
Publieksinformatienummer Rijksoverheid: 0800-1351