1 november: Lezing over ‘De Nonnen van Vught’

12 okt 2023

Regina Coeli
Op woensdag 1 november om 19:30 uur geeft Huub Dekkers, algemeen directeur van Regina Coeli, een lezing in DePetrus over ‘De Nonnen van Vught’. In deze lezing blikt hij terug op 60 jaar ‘Nonnen van Vught, maar schetst ook een beeld van de toekomst. Hoe bereidt Regina Coeli zich voor op een wereld waarin technologie een steeds belangrijkere rol speelt.

De afgelopen zes decennia hebben tienduizenden mensen een vreemde taal geleerd bij ‘de Nonnen van Vught’. De omgang met verschillende talen en culturen was voor de zusters van de internationale onderwijscongregatie vanzelfsprekend.
Zij zetten zich met deze overtuiging in om mensen te helpen bij het leren van een taal. Al snel ging het verhaal rond dat je voor het leren van een taal bij ‘de Nonnen van Vught’ moet zijn.

De lezing is een co-productie van ABZ, Huis73, Vughts Museum en Stichting Erfgoed Vught en vindt plaats in Ontmoetingscentrum DePetrus. Aanvang is 19:30 uur. Je kunt je voor deze lezing aanmelden via ABZVught. De entreekosten zijn €8,00 per persoon, inclusief een kop koffie of thee.