Steun DePetrus Maak een verschil

Cultureel erfgoed, zoals DePetrus, vertelt een verhaal; waar we vandaan komen, wie wij zijn en hoe we ons ontwikkelen. Bij grote veranderingen in onze leefomgeving biedt erfgoed herkenning en houvast. Bovendien geven we het graag door aan toekomstige generaties.

DePetrus is als ontmoetingscentrum succesvol, dagelijks ontvangen we een groot aantal bezoekers. Het blijft echter een uitdaging om voldoende middelen te genereren om dit bijzondere culturele erfgoed voor iedereen beschikbaar en toegankelijk te houden. DePetrus kan uw steun dan ook goed gebruiken voor ontwikkeling, educatie en het faciliteren van het ontmoetingscentrum.

Gaat DePetrus u ook aan het hart? Steun ons met een [eenmalige] donatie. Elke bijdrage, groot of klein, is van harte welkom.

Doneer direct via myPOS


Over Stichting Ontmoetingscentrum DePetrus

Stichting Ontmoetingscentrum DePetrus faciliteert de gebruikers die de herbestemde kerk ‘bewonen’ en ondersteunt lokale sociaal maatschappelijke initiatieven. Wanneer ruimtes niet gebruikt worden door de vaste bewoners, verhuurt de stichting deze ten behoeve van symposia, exposities of lessen.

De stichting ondersteunt de vaste gebruikers van DePetrus met praktische zaken als het gebouwenbeheer, maar ook door de algehele promotie te verzorgen, samenwerking tussen gebruikers te begeleiden en het overzicht over de soms complexe planning te bewaren.

Als gebruiker heeft Stichting DePetrus zelf ook van alles te bieden aan bezoekers. De gastheren & -vrouwen zijn het visitekaartje van de kerk. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor iedereen die binnenkomt. Bovendien bemensen zij het toeristisch informatiepunt. Een enthousiast team van gidsen verzorgt interessante rondleidingen waarin zij het bijzondere verhaal van DePetrus vertellen. Enkele keren per jaar organiseert de stichting ook zelf activiteiten, zoals de kerstkorenweek in december en exposities.

Belangstellende organisaties zijn van harte welkom om zich te laten inspireren door de bijzondere, multifunctionele organisatie in DePetrus. De stichting geeft hun met plezier een masterclass waarin zij haar kennis en ervaring deelt.

Bestuur

Stichting Ontmoetingscentrum DePetrus wordt bestuurd door:
Peter Hordijk – Voorzitter
Monique Baten – Secretaris
Simeon de Goede – Penningmeester, PR en Communicatie
Hans Jager – Bestuurslid
Martin Hol – Bestuurslid

Beleidsplan

In het BeleidsplanDePetrus zijn de doelstellingen en het beloningsbeleid van Stichting Ontmoetingscentrum DePetrus opgenomen.

Contactgegevens

Stichting Ontmoetingscentrum DePetrus
Heuvel 2
5261 EE Vught
info@depetrus.nl

IBAN: NL76 RABO 0311 3995 33
RSIN: 856596279
KvK-nummer: 66532019