Bewoners

Bibliotheek Vught

De Bibliotheek in DePetrus maakt deel uit van Huis73 in Den Bosch en biedt een uitgebreide en gevarieerde collectie lees-, reis-, kook-, studie- en stripboeken.

In DePetrus kun je ook terecht voor dagverse kranten en tijdschriften, gratis wifi, vele activiteiten, prettige werkplekken.

“Een eigentijdse bibliotheek in een mooi getransformeerd gebouw.”

Elly van Hoof, Manager bibliotheken Vught‑Boxtel‑Sint‑Michielsgestel

Elly van Hoof, Manager bibliotheken Vught‑Boxtel‑Sint‑Michielsgestel

Bekijk Huis73.nl

Vughts Museum

Het Vughts Museum gaat over de historie van Vught, Cromvoirt en Helvoirt. De grote collectie attributen, schilderijen, foto’s en prenten is te zien in 21 ’thema-eilanden’. Deze zijn verspreid over DePetrus. Het museum organiseert lezingen en drie keer per jaar is er een wisseltentoonstelling over een bijzonder onderwerp.

“Trots op alle vrijwilligers, trots op onze mooie locatie in DePetrus….VUGHTS MUSEUM in 2023 50 JAAR JONG!”

Saskia Heijboer, voorzitter Vughts Museum

Saskia Heijboer, voorzitter Vughts Museum

Bekijk vughtsmuseum.nl

Welzijn Vught

Welzijn Vught spant zich in om iedereen mee te laten doen in de maatschappij en de leefbaarheid en het samenleven in Vught te versterken. Sociaal werkers en 166 enthousiaste vrijwilligers helpen mensen ‘in het leven van alledag’ oplossingen te vinden voor problemen. Laagdrempelig, zonder indicatie, op maat en vanuit het uitgangspunt ‘iedereen kan wat’.

“Welzijn Vught wil dat iedereen mee kan doen.”

Ancke Sikkers, specialist vrijwillige inzet

Ancke Sikkers, specialist vrijwillige inzet

Bekijk welzijnvught.nl

Wereldwinkel

Een moderne wereldwinkel op een schitterende locatie in ontmoetingscentrum DePetrus. Hier kun je voor iedere gelegenheid een cadeau vinden.

De Wereldwinkel heeft tevens een assortiment van Fairtrade levensmiddelen.

Met de producten die je koopt draag je bij aan eerlijke handel en betere levensomstandigheden van de makers en hun omgeving.

Kom gezellig kijken in een mooie ambiance en wellicht kun je een keuze maken.

“De wereldwinkel is FAIRrassend veelzijdig.”

Helga van Esch, Voorzitter Wereldwinkel Vught

Helga van Esch, Voorzitter Wereldwinkel Vught

Bekijk wereldwinkelvught.nl

Wereldwinkel Vught

Stichting Anders Bezig Zijn

Al 40 jaar is Anders Bezig Zijn Vught actief in Vught op het gebied van cursussen, activiteiten en ontmoeting voor volwassenen.

Een groot deel van de activiteiten vindt plaats in DePetrus.  Maar ook op andere locaties in Vught, en in Cromvoirt en Helvoirt is ABZ actief.

“Iedereen telt mee, iedereen doet mee.”

Marie-Thérèse van Heijningen, directeur ABZ

Marie-Thérèse van Heijningen, directeur ABZ

Bekijk abzvught.nl

Toeristisch Informatiepunt

In DePetrus bevindt zich het TIP, het Toeristisch Informatiepunt. Hier kun je terecht voor toeristische tips in en rondom de gemeente Vught en voor mooie fiets- en wandeltochten. Het TIP zet zich in voor een gastvrij Vught.

“ ”

Bekijk visitvught.nl

Toeristisch Informatie Punt

Stichting DePetrus

Stichting DePetrus ontvangt toeristen, inwoners van de gemeente Vught, vaste gasten én zakelijke bezoekers met een team hartelijke gastheren & -vrouwen en gedreven medewerkers achter de schermen. Ze faciliteert de organisaties die DePetrus bewonen en organiseert publiek toegankelijke evenementen en exposities.

Stichting Ontmoetingscentrum DePetrus zorgt ervoor dat DePetrus een prettige, openbare en herkenbare plek is in het hart van Vught.

Lees meer over de stichting