2 april: ‘Proef Vught’ bij DePetrus

24 mrt 2023
Levend standbeeld

Op zondag 2 april, tijdens ‘Proef Vught’, is DePetrus geopend van 12:00 tot 17:00 uur en zijn er allerlei leuke activiteiten in en om het ontmoetingscentrum.

Kramen buiten
Buiten, voor de ingang, kom je de kramen tegen van het Vughts Museum en de Wereldwinkel. Hier krijg je alvast een voorproefje van de zomer met zonnige keramieken vlinders, vilten bloemen en katoenen sjaals.

Bijzondere gasten
Binnen in DePetrus kom je bijzondere figuren tegen. Zoals een standbeeld met een boek, dat opeens tot leven komt. Of een historisch figuur, die de bezoekers aanspreekt. Meer info vind je hier.

Rustpuntje in de kerk
Achter op het altaar is de expositie ‘Parels van ABZ’ te bewonderen. Deze tentoonstelling geeft een prachtig overzicht van allerlei creatieve werkstukken van cursisten op het gebied van fotografie, schilderen, speksteen, hout en textiel. Op 2 april wordt de expositie geopend en hij is tot 23 april gratis te bezichtigen. Laat je verrassen en inspireren. Lees meer over deze expositie via deze link.

Even een rustpuntje nodig op deze middag vol activiteiten? Dan kun je je inschrijven voor het filmmatinée.
Om 14:00 uur start de film “Guess who’s coming to dinner”, een romance over een blanke vrouw en een zwarte man. Je kunt je aanmelden tot en met donderdag 30 maart 12:30 uur via info@abzvught.nl. Of kijk of er nog plaats is op zondag. De kosten zijn € 5,00 per persoon, inclusief een kopje koffie of thee. Via deze pagina kun je meer lezen over de film en kun je je inschrijven,

Tussen 13:00 en 16:00 uur zijn de vrijwilligers van de geheugenbibliotheek aanwezig in DePetrus. Zij zijn er voor alle vragen over dementie en de boeken en materialen die hiervoor beschikbaar zijn. Zoals leuke spelletjes, die je samen kunt doen met degene met dementie. Je kunt hier ook de gratis Geheugenwijzer ophalen. Hierin vind je antwoord op veelgestelde vragen over dementie en de weg naar de juiste organisaties. Klik hier voor meer informatie.

Cooking bag
Natuurlijk valt er ook iets te proeven bij DePetrus. De Wereldwinkel geeft een demonstratie van de cooking bag, waarin je een heerlijke gezonde maaltijd kunt koken die smakelijk warm blijft. Bij mooi weer gebeurt dat buiten en anders binnen, want de winkel is ook open.

Als je aan het eind van de middag weer naar buiten komt, kijk dan eens omhoog, naar de toren. Boven in de top hebben zich 2 slechtvalken gevestigd. Op dit moment is het echtpaar aan het broeden. Leuke tip: Binnenkort komen de eieren uit en kun je alles op afstand volgen via de livestream.