4 september – 29 oktober: Jubileum expositie Vughts Museum

18 sep 2023
Jubileum expo Vughts Museum

Jubileumtentoonstelling ‘50 jaar Kunst Vughts Museum’

In 2023 bestaat het Vughts Museum 50 jaar. Dat wordt onder andere gevierd met de speciale jubileumtentoonstelling 50 jaar kunst in het Vughts Museum in De Petrus.

In de tentoonstelling zijn ruim 25 zeer gevarieerde werken te zien van kunstenaars uit Vught en omgeving die de afgelopen 50 jaar geëxposeerd hebben in het Vughts Museum. Zo is er werk te zien van Flip Rutten, Jan Hein Arens, Ineke van Koningsbruggen en Constantijn Molenkamp.

De opening van de tentoonstelling door wethouder Toine van de Ven vindt plaats op zondag 3 september. Tijdens deze bijeenkomst voor genodigden wordt een speciale editie van het Klaverblad uitgereikt. Deze uitgave bevat informatie over de werken die in de tentoonstelling zijn opgenomen en over de makers. Op woensdag 6 september wordt deze speciale uitgave huis aan huis bezorgd met het Klaverblad.

Onder de titel Follow Your Art vinden gedurende de looptijd van de expositie op zes achtereenvolgende zaterdagmiddagen gesprekken plaats met kunstenaars die bij het Vughts Museum hebben geëxposeerd. Deze reeks begint op zaterdag 9 september om 15.00 u. in DePetrus en kan door iedereen worden bijgewoond.

De expositie is tijdens de openingstijden van DePetrus voor iedereen te zien van 4 september tot en met 29 oktober 2023, Heuvel 2 in Vught. De toegang is gratis.

Voor meer informatie: www.vughtsmuseum.nl