7 april: Beleef Vught in DePetrus

28 mrt 2024
VergeetZEnietjes

Op zondag 7 april staat Vught Centrum in het teken van het evenement Beleef Vught. DePetrus is geopend van 12:00 tot 17:00 uur en er is van alles te beleven. De toegang is gratis.

Gratis rondleidingen
Van 13:30 tot 16:00 uur zijn er elk half uur gratis rondleidingen in DePetrus. Tijdens de rondleiding kom je meer te weten over de volgende onderwerpen:
-Wat maakt DePetrus tot rijksmonument?
-De herbestemming
-Bijzondere kenmerkenDe rondleidingen duren ongeveer 20 minuten.
Voor deelname kun je je op 7 april melden bij de infobalie.

VergeetZEnietjes
Maak kennis met de VergeetZenietjes; een animatie act die graag de bloemetjes buiten zet!
Deze sprankelende typetjes in bloemenstijl laten het publiek een keuze maken uit verschillende VergeetZEniet bloemetjes: De ‘zoete bloem’ (iets te snoepen), de ‘uitvoerende bloem’ (een kleine performance als in een liedje), de ‘warme bloem’ (een warme knuffel) en niet te vergeten de ‘herinneringsbloem’ (Polaroidfoto). De dames zorgen er gegarandeerd voor dat je ‘ZE niet vergeet’.
De vrijwilligers van de Geheugenbibliotheek zijn ook aanwezig.

Vogeltjes raden
Bij de Wereldwinkel staat een extra kraam met leuke artikelen, die je een lentegevoel geven. Ook kun je hier raden hoeveel vogeltjes zich verzameld hebben. Voor de winnaar is er een mooie prijs.
Te gast deze dag is Bo Cornelissen. Zij begeleidt reizen naar Kenia voor iedereen die interesse heeft in eerlijke handel. Op 7 april laat ze een impressie van deze reizen zien. Ook toont zij filmpjes van de makers van een aantal producten die verkocht worden in de Wereldwinkel.

Expositie ‘Kunst zien en beleven?’
Op het podium in DePetrus is de expositie ‘Kunst zien en beleven?’ te bekijken.
Er wordt een diversiteit aan originele werken getoond, gecreëerd door de cursisten van ABZ. Dit geeft een prachtige weergave van wat er zoal wordt gemaakt bij de creatieve cursussen. De expositie is te bekijken tot en met donderdag 25 april.

Vughts Museum
De medewerkers van het Vughts Museum zijn vanaf 13.00 uur te bezoeken in de tent tegenover de ingang van DePetrus. Je kunt daar onder andere terecht voor meer informatie en voor de verkoop van historische boeken over Vught. Wil je de museumstukken bekijken? Loop dan het ontmoetingscentrum binnen.

Beleef het mee in DePetrus op 7 april!

7 april | 12:00 – 17:00 uur | DePetrus | entree gratis