Babel heet voortaan Huis73

25 aug 2020

Babel heet voortaan Huis73

Babel, de organisatie voor de bibliotheken, amateurkunst en cultuureducatie in ’s-Hertogenbosch en omstreken, heet voortaan Huis73. Dit is het gevolg van een kort geding over de handelsnaam Babel. Van de rechter mag de Bossche organisatie de naam in sommige gevallen nog wel gebruiken, maar de keuze is gemaakt om Babel volledig te vervangen door Huis73. 

“Met de naamswijziging kiezen we het zekere boven het onzekere. Als maatschappelijke organisatie willen we geen extra geld steken in een juridische strijd, waarvan de uitkomst onzeker is”, aldus Nan van Schendel, directeur-bestuurder.

In juni jl. heeft een kort geding plaats gevonden over de handelsnaam Babel. De uitspraak van de rechter dat de merknaam Babel wel gevoerd mag worden, maar de handelsnaam Babel niet, leidt in de uitvoering tot onduidelijkheid en een lastig werkbare situatie. Bovendien kan die tot nieuwe juridische conflicten leiden. Kiezen voor een naamswijziging is dan de beste optie.

Er verandert niets aan onze de missie van om midden in de samenleving te staan en mensen te stimuleren zichzelf te blijven ontwikkelen. Alleen onze naam verandert in Huis73, wat staat voor Huis voor bibliotheek en cultuur. Een plek waar iedereen welkom is en zich thuis voelt. Het getal 73 is een verwijzing naar het netnummer van ’s-Hertogenbosch en omstreken. Ook onze eigen, vertrouwde huisstijl verandert niet, waardoor extra kosten voor de wijziging beperkt blijven.

Vanaf deze week is Babel te vinden onder de naam Huis73. Via website, social media en op de diverse locaties. Telefoonnummers en adresgegevens blijven onveranderd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nicolien Govers, Manager Communicatie & Marketing, 06-30962003.

 Meer informatie op www.huis73.nl

—————————————————————————————————————-

Contactinformatie (niet voor publicatie): Voor meer informatie, beeldmateriaal of interviews kunt u contact opnemen met Huis73. www.huis73.nl

Nicolien Govers, Manager Communicatie & Marketing, 06-30962003