Bestuur DePetrus krijgt nieuwe samenstelling

27 aug 2022

Donderdag 25 augustus was een feestelijke dag voor DePetrus in Vught. De verlenging van de huurovereenkomst werd getekend, waardoor de inwoners van Vught en omstreken nog tot minimaal 2036 van harte welkom zijn in de herbestemde kerk. Op dezelfde dag nam bestuursvoorzitter Jan Slegers afscheid en gaf zijn hamer door aan Peter Hordijk, die zijn rol als penningmeester verruilt voor de functie van voorzitter van de stichting.

Verlenging huurovereenkomst

Onlangs heeft het gemeentebestuur laten weten Stichting Ontmoetingscentrum DePetrus tenminste tot 2036 structureel te blijven subsidiëren. Daarmee was de weg vrij om de huurovereenkomst tussen Ontmoetingscentrum DePetrus en DePetrus BV (de eigenaar van het pand) te verlengen. Tijdens een officieel moment tekenden Willem Schellekens (namens DePetrus BV) en bestuursvoorzitter Jan Slegers de verlenging van de samenwerking.

Nieuwe voorzitter en penningmeester

De heer Slegers zit sinds de oprichting van Stichting Ontmoetingscentrum DePetrus zes jaar geleden het bestuur voor. Nu de nabije toekomst van het bijzondere pand in kannen en kruiken lijkt, vond hij het een mooi moment om zijn voorzittershamer door te geven. Het tekenen was zijn laatste officiële handeling, daarna zwaaide hij af als bestuursvoorzitter.

Huidige penningmeester Peter Hordijk heeft de functie van voorzitter overgenomen. Simeon de Goede, op dit moment al bestuurslid van DePetrus, zal op zijn beurt de positie van penningmeester gaan vervullen. Hans Jager blijft zijn rol als secretaris van de stichting met plezier invullen.

Het bestuur van DePetrus krijgt dus een nieuwe samenstelling, maar met vertrouwde gezichten.