Coderdojo Digitaal op zaterdag 21 maart

01 mrt 2020

Volg de Dojo Online!

De Dojo van 21 maart zal er anders uit zien dan normaal, maar we laten ons door het Coronavirus niet uit het veld slaan. We laten de Dojo doorgaan! Hoe? Lekker vanuit je eigen huis. Leuk toch?

Meer informatie over de Dojo vind je hier. Houd deze website dus goed in de gaten, ook voor inhoudelijke vragen kan je daar terecht.

Maak een foto
Wij van Babel wensen jullie zaterdag heel veel plezier en we zouden het super leuk vinden als jullie een foto van jezelf zouden willen nemen als jullie lekker aan de slag zijn. Mogen we deze publiceren? Stuur deze dan door naar elskehelmich@babeldenbosch.nl, wie weet kunnen we zo ook meer kinderen inspireren voor een volgende Dojo!

Over Coderdojo
Programmeren, apps ontwikkelen en het maken van games: gaat jouw hart hier sneller van kloppen?

Babel Den Bosch organiseert iedere maand een CoderDojo met afwisselende thema’s, waarbij onder andere aandacht besteed zal worden aan programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, robots bouwen en het maken van games. Naast het leren programmeren, ontmoeten deelnemers ook anderen die interesse in technologie hebben. Onderling delen deelnemers hun kennis en maken ze nieuwe dingen. CoderDojo maakt leren programmeren een leuke, creatieve en sociale ervaring. Meer informatie vind je hier. De CoderDojo is geschikt voor zowel kinderen die nog nooit hebben geprogrammeerd als voor kinderen die al meer ervaring hebben.

Voor de CoderDojo geldt een Bring Your Own Device-regel. Er zijn enkele laptops beschikbaar, maar helaas lang niet genoeg voor iedereen. Het is daarom fijn als je zelf een laptop meeneemt. Om zoveel mogelijk uit de Dojo te halen is het handig als je van tevoren al Scratch downloadt via deze link.