De Cultuurweek: een groot succes

27 sep 2021

Dit jaar werd voor het eerst een Cultuurweek gehouden in Cromvoirt, Helvoirt en Vught. Ontstaan vanuit het idee dat we gezamenlijk afscheid wilden nemen van alle perikelen rondom corona, werd het vooral ook een viering van al het culturele moois dat er te beleven valt in de drie kernen.

Mediapartner Novo3 heeft de hele week verslag gedaan van het uitgebreide programma, luisteraars enthousiast gemaakt én interviews gehouden met deelnemers, organisaties en leden van de gemeenteraad. Zo ook met Albert Verlinde, die pleit voor een intensieve culturele samenwerking tussen alle aanbieders en gebruikers. Daarbij ligt volgens Verlinde een duidelijke regietaak op meerdere vlakken bij de Gemeente. Verder is hij een groot voorstander van een groots 3 kernenfestijn. Het interview met Albert Verlinde is hier terug te zien.

Voor wie nog even wil terugblikken, iets gemist heeft of inspiratie op wil doen voor het komende seizoen: het complete dossier ‘Cultuurweek’ met alle interviews en terugblikken is te vinden op de site van Novo3.