DePetrus-pakket mogelijk vanuit het Volwassenenfonds

30 aug 2022
Afbeelding: volwassenenfonds.nl

Als je rond moet komen van het bestaansminimum blijft er bijna nooit geld over om mee te doen aan activiteiten als muziekles, theater of sport, een lezing bij te wonen of een cursus te volgen.

Vanaf 1 januari 2022 is gemeente Vught aangesloten bij het Volwassenenfonds. Dit is een regeling voor iedereen van 18 jaar of ouder met een laag inkomen. Zij kunnen een financiële bijdrage aanvragen bij de gemeente om toch mee te kunnen doen met sportieve of culturele activiteiten.

De samenwerkende organisaties in DePetrus hebben een mooi aanbod voor besteding van het individuele budget uit het Volwassenenfonds Cultuur. Je kunt zelf een pakket samenstellen bij de deelnemende bewoners van DePetrus. Daarvoor kun je kiezen uit het hele aanbod van Bibliotheek Vught (Huis73), ABZ, het Vughts Museum en Welzijn Vught. Volg bijvoorbeeld een leuke cursus, neem een jaarabonnement, ga mee met een rondleiding en volg een interessante lezing.

Wil je een aanvraag voor het Volwassenenfonds doen en een DePetrus-pakket kiezen? Meld je dan aan bij Welzijn Vught via info@welzijnvught.nl.