Hulp gevraagd!

30 jul 2020

In Ontmoetingscentrum DePetrus werken vijf organisaties samen; Babel [de bibliotheek], het Vughts museum, stichting Anders Bezig Zijn, de wereldwinkel en Welzijn Vught. Jaarlijks ontvangen onze gastvrouwen en gastheren meer dan 200.000 bezoekers. Zonder de inzet van onze groep enthousiaste en betrokken vrijwilligers zijn we nergens. Om DePetrus draaiende te houden hebben we extra hulp nodig. De hulpvraag is tweeledig; we zijn op zoek naar mensen die een beetje handig zijn en graag de handen uit de mouwen steken, én we zoeken nieuwe gastvrouwen en -heren.

Klussendienst

Door het hele jaar heen zijn er talloze klussen waar we hulp bij kunnen gebruiken: kleine reparaties, onderhoudswerkzaamheden en hulp bij het opbouwen en het afbreken van tentoonstellingswanden. Er is behoefte aan een ‘klussendienst’, vrijwilligers die op afroep dit soort werkzaamheden willen verrichten.

Gastvrouwen & gastheren

Tevens zijn we op zoek naar extra gastvrouwen en gastheren. In deze rol bent u het visitekaartje van DePetrus. Samen met iemand anders ontvangt u bezoekers voor de verschillende gebruikers en beantwoordt eventuele vragen. Het uitvoeren van enkele VVV-werkzaamheden en het netjes houden van de algemene ruimtes en de lokalen behoort ook tot de taken. De frequentie is in overleg te bepalen, een dienst duurt drie uur.

Bij interesse kunt u zich aanmelden bij de coördinator van DePetrus; Marijke Biermann: info@depetrus.nl