Kinderboekenweek

25 sep 2020

PERSBERICHT
25 september 2020

———————————————————————————————————————————
Woensdag 30 september t/m zondag 11 oktober
En toen? Kinderboekenweek bij Huis73

Deze Kinderboekenweek schrijven we geschiedenis! Breng het verleden tot leven en ontdek werelden van vroeger. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Bij Huis73 is er van alles te beleven tijdens de Kinderboekenweek. Van 30 september t/m 11 oktober halen kinderen hun verhalenhart op in de bibliotheek én op school. 

Speuren naar het verleden
Zoeken tijdens speurtochten, proefjes doen, lekker lezen, luisteren of leren programmeren. Voor iedereen is er wat te doen bij Huis73. Met de podcast Het meisje en de parel zoeken we naar het verhaal achter het beroemde schilderij van Johannes Vermeer. Met kleine uitvinders en de professors van Mad Science gaan we op ontdekkingsreis en onderzoeken we het gebruik van machines in het verleden én heden. Daarnaast wordt natuurlijk de collectie rondom het thema geschiedenis in het zonnetje gezet.

Scholen in de Kinderboekenweek
Vaste prik tijdens de Kinderboekenweek voor veel scholen: een bezoek met de klas aan de bibliotheek. Onder het mom Tijdreis je wijs teleporteren basisschoolleerlingen zichzelf door verhalen uit de geschiedenis. Vanuit de schoolbibliotheken worden er workshops in de klas aangeboden en worden onderwijsteams geïnspireerd met onze collectie en lesideeën rondom het thema geschiedenis. Ook aan de kinderopvang is gedacht, met elke dag versjes en gedichten uit de tijd van oma, of nog eerder. Kijk voor meer informatie, boekentips en activiteiten rondom de Kinderboekenweek op www.huis73.nl/kinderboekenweek2020.

—————————————————————————————————————-

EINDE PERSBERICHT

Contactinformatie (niet voor publicatie): Huis73 is het Huis voor bibliotheek en cultuur in ’s-Hertogenbosch en omstreken. Voor meer informatie, beeldmateriaal of interviews kunt u contact opnemen met Nadzja van der Knaap, communicatie & marketingspecialist via nadzjavanderknaap@huis73.nl of 06-28135416.