Nieuw bestuurslid DePetrus: Martin Hol

29 apr 2024

Martin Hol
Stichting DePetrus heeft een nieuw bestuurslid: Martin Hol.

Martin stelt zich voor:
Sinds enkele maanden ben ik gestart als bestuurslid van Ontmoetingscentrum DePetrus. Voor mij een nieuwe rol in een reeds lange periode van directe betrokkenheid bij dit prachtige initiatief.

Als bestuurslid van het Vughts Museum was ik vanaf het allereerste begin betrokken en mede verantwoordelijk voor de verhuizing van het museum van de oude maalderij naar de DePetrus.

Later werd daar ook de realisatie van een bibliotheek in DePetrus aan toegevoegd. In mijn werkzame leven was ik manager van de vestigingen van bibliotheek ’s-Hertogenbosch (nu Huis73) waar vanaf 2017 ook de bibliotheek Vught deel van uit maakt. Zodoende kon ik mijn kennis op het gebied van bouw- en inrichting van bibliotheken en cultuurcentra inzetten voor DePetrus.

Ik ben zeer trots op het eindresultaat en vooral ook op het succesvolle gebruik en de betekenis van deze “openbare ruimte” voor de Vughtse gemeenschap. In mijn nieuwe rol als bestuurslid hoop ik dan ook mijn bijdrage te kunnen leveren aan de instandhouding en groei van wat we tot nu toe bereikt hebben. Met de inzet van alle gebruikers en de grote groep vrijwilligers heb ik er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken.

Tot slot: Ik ben 66 jaar en woon sinds 1987 in Vught, samen met mijn vrouw Anita. We hebben 2 dochters, Eva en Rosa en zijn opa en oma van Samuel en Milly. Sinds september ben ik gestopt met werken en heb nu meer tijd voor mijn hobby’s schilderen, muziek maken, wandelen, lezen, reizen en natuurlijk DePetrus.