Schilderij Red Parrot in lokaal 2

29 apr 2024

Red Parrot
Sinds kort siert het schilderij ‘Red Parrot’ de wand van lokaal 2 in DePetrus. Dit prachtige schilderij is gemaakt door de kunstenares Jolinde van Poppel.

Het werk van Jolinde gaat over het zijn, ruimte en tijd.

Het gaat over mensen die hun leven leiden, subtiele gebeurtenissen als reflectie op de hectische wereld.

Door haar kleurgebruik oogt het vrolijk en vaak komt er humor om de hoek kijken. Maar door de gelaagdheid van het werk worden ook andere aspecten van het leven zichtbaar. Het is meer dan het lijkt.

Het schilderen op zich is voor haar een avontuur. Het is zoeken naar een nieuwe verbeelding door middel van kleur, vorm, transparantie, laag over laag, licht, donker, achtergrond, voorgrond, compositie en contrast.

Ook maakt Jolinde keramische beeldjes gaan over eenvoudige taferelen uit het dagelijkse bestaan, maar dan uitvergroot. Ze zijn over het algemeen vrolijk, optimistisch en wat onbeholpen. Dat maakt deze ‘beeldjes’ zo ontroerend. Als je ernaar kijkt doet dat je goed en zo wil ze het.

Iets over Jolinde
Na haar kunstopleiding is Jolinde meteen begonnen met schilderen en exposeren. Ze heeft met verschillende galeries gewerkt in binnen- en buitenland en ieder jaar waren er wel een aantal exposities.
Naast haar kunstenaarschap heeft Jolinde altijd lesgegeven in kunst- en cultuurvakken op de middelbare school.

Het schilderij ‘Red parrot’
Dit schilderij heeft zij gemaakt in de periode dat zij de relatie en vriendschap tussen mens en dier wilde verbeelden.