Veel lof voor DePetrus

19 feb 2018
Nieuwsgierige belangstellenden gezien vanaf de vide.

Vught heeft er lang op moeten wachten, maar tijdens de open dag op zaterdag 17 februari werd pas goed duidelijk hoeveel Vughtenaren uitkijken naar de ingebruikname van deze kerk als het nieuwe ontmoetingscentrum in het centrum van Vught.

Naar schatting tussen de twee- en drieduizend bezoekers keken verbaasd en verrast rond in DePetrus die nog niet is ingericht maar bouwkundig gereed is en daarom nog eenmaal te bezichtigen was als leeg gebouw. Volop lof voor de rondingen van de verdiepingsvloer, de verlichting en de temperatuur.

Als ontmoetingscentrum vervulde DePetrus deze functie op deze dag in al zijn facetten. Oude bekenden ontmoetten elkaar, verhalen over de Petruskerk van vroeger werden opgehaald en foto’s werden kwistig gemaakt en in één moeite door gedeeld met zeg maar heel de wereld.

Het enthousiasme werd ook verspreid via de media. Lokale omroep Avulo kopte met de titel “Lyrisch over DePetrus” en maakte prachtige beelden gelardeerd met interviews met betrokkenen en willekeurige bezoekers. Het Klaverblad spreekt in een digitaal artikel van bezoekers die “stuk voor stuk diep onder de indruk” zijn en het Brabants Dagblad noemt DePetrus “Nieuwe parel voor Vught”.

De komende weken wordt het ontmoetingscentrum volledig ingericht voor de gebruikers om in april ook daadwerkelijk in gebruik genomen te worden. Wethouder Peter Pennings maakte trots bekend dat de officiële openingsactiviteiten gepland staan voor 5, 6 en 7 april.

Wethouder Peter Pennings maakt ingebruikname DePetrus bekend bij Avulo Aktueel.

Op 5 april wordt er een avond georganiseerd voor alle medewerkers, vrijwilligers en bestuursleden van de gebruikers. Deze bijeenkomst staat in het teken van de “sleuteloverdracht”. Op 6 april is de officiële openingsavond voor genodigden en op 7 april kan het Vughtse publiek massaal genieten van een openingsdag met allerlei presentaties en activiteiten door de gebruikers van DePetrus.

Drukbezochte open dag DePetrus.

In de komende weken zullen meer bijzonderheden van de activiteiten rondom de opening worden bekend gemaakt.