Voor bezoekers

01 mrt 2023
Foto: Manon Nijssen – EyeCatchCreative

DePetrus is een ontmoetingsplek voor inwoners en bezoekers van Vught & omstreken. We zijn een openbare plek, waar je 7 dagen per week van harte welkom bent. Van snuffelen tussen de boeken tot hulp krijgen tijdens een inloopspreekuur, van een kopje koffie in het Leescafé tot een cadeautje kopen in de Wereldwinkel: in DePetrus is van alles te beleven. Bovendien hebben we openbare toiletten waar bezoekers natuurlijk gebruik van kunnen maken.

De bewoners
In DePetrus vind je diverse organisaties. Ze stellen zich graag aan je voor op de pagina over Bewoners.

Werk- en studieplekken
Soms ben je op zoek naar een andere plek om te werken of te studeren. Een ander uitzicht dan vanuit je raam thuis of even weg van kantoor. Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Aan de grote tafels die verspreid staan door de kerk vind je een prima plek waar je met je laptop of studieboeken kunt gaan zitten. Met stopcontacten en goede wifi heb je alles binnen handbereik voor een paar uur of hele dag productief zijn.

Het Leescafé
Achter in DePetrus tref je ons vrolijk gekleurde Leescafé aan. Rust lekker uit van een middagje winkelen in Vught of ontmoet elkaar onder het genot van een lekker kopje koffie of thee. En ook als je een hele dag hard aan het werken of leren bent, is een pauze met een lekker drankje een fijn pauze-momentje. Vaak kun je in het Leescafé ook terecht voor een broodje of iets lekkers bij de koffie of thee.

Toeristisch Informatiepunt
Wist je dat de balie van DePetrus ook een Toeristisch Informatiepunt is? Vraag de gastheren en gastvrouwen dus gerust om een leuke tip in de omgeving, een mooie fietsroute of een ontspannende wandeling. Alle informatie van Bezoek Vught is bovendien te vinden op de tablet aan de balie. Laat je dus inspireren om nieuwe ontdekkingen te doen in Vught en omgeving!

De agenda
Met alle verschillende bewoners in DePetrus bruist het er van de activiteiten. Van vaste cursussen tot wekelijkse voorleesochtenden, maar ook interessante lezingen en spannende jongerenactiviteiten. De standaard programmering van de bewoners vind je op de websites van de organisaties zelf (bijvoorbeeld abzvught.nl, huis73.nl en welzijnvught.nl). De losse activiteiten en eenmalige evenementen kun je ook raadplegen in de Agenda op deze website van DePetrus.