Geannuleerd !! Vught Digitaal in DePetrus / Zondag 22 maart

08 mrt 2020

Op zondagmiddag 22 maart 2020 organiseren de bibliotheek en CodeKids.nl voor de derde keer Vught Digitaal in DePetrus. Vughtenaren laten hun digitale activiteiten zien en is er voor kinderen en volwassenen volop gelegenheid laagdrempelig kennis te maken met programmeren, robots besturen en mee te doen aan andere digitale computeractiviteiten.

Voor de allerjongsten zijn er verschillende robots en in DePetrus is een speurtocht uitgezet waar je kennismaakt met allerlei soorten robots. Kinderen kunnen ook met karton, motortjes en sensoren zelf een bewegende robot bouwen. Voor de oudere kinderen zijn er micro:bit-computertjes waarop van alles kan worden aangesloten, LEGO-mindstorms en mini-workshops over het maken van stop-motion filmpjes.

Iedereen kan gratis een hulpstuk voor de eigen smartphone bouwen waarmee 3D-hologrammen worden geprojecteerd. Onder begeleiding van ervaren mensen kan je leren solderen en er zijn demonstraties over 3D-printen en Fishertechnik. Musicare laat je zelf met een toetsenbord en computer muziek maken.

De werkgroep Vught 3D van de Stichting Erfgoed Vught laat in een digitale wereld zien hoe Vught er in 1950 uitzag en de gezamenlijke organisaties in DePetrus richten een informatiepunt in met hun aanbod op op digitaal gebied.

MeetVught.nl
Tijdens Vught Digitaal start MeetVught.nl. Dit is een draadloos LoRaWAN IoT (LOng RAnge Wide Area Network – Internet Of Things) netwerk dat gebruikt kan worden voor het verzamelen van data over onder andere temperatuur, geluid, trillingen en luchtvochtigheid. Iedereen kan samen met MeetVught.nl een eigen digitaal meetstation bouwen en zo ervaring opdoen met programmeren (Arduino), solderen van elektronische schakelingen en werken met sensoren.

De kosten voor het bouwen van een eigen meetstation zijn € 55. Tijdens Vught Digitaal kan je al beginnen met het bouwen en daarna zijn er verschillende bouwavonden waar iedereen zijn/haar meetstation verder kan afbouwen. Op www.MeetVught.nl staat meer informatie over de techniek en het zelf bouwen van een meetstation.

Meedoen aan Vught Digitaal
Iedereen die iets digitaals wil demonstreren (fotografie, digitaal tekenen, video, muziek, modelbouw, robotica, elektronisch borduren, radiozendamateurs, websitebouwers, sociale (buurt)netwerken, geocaching, stamboomonderzoek etc.).
Als je wilt komt helpen bij de workshops dan is er een instructieavond waar je kennismaakt met de materialen voor de workshops, waaronder de programmeertaal Scratch en een aantal robots. Eventueel kan je deze mee naar huis nemen om er vooraf zelf mee te oefenen.

Voor aanmelden en vragen over Vught Digitaal kan je terecht bij Chris Dorna:
chris@codekids.nl of 06-50410541. De website van Vught Digitaal is www.vughtdigitaal.nl.