Week van Lezen en Schrijven

29 jul 2021

Doe mee! met de Week van Lezen en Schrijven

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. Moeite hebben met lezen en schrijven heeft grote gevolgen. Het maakt mensen kwetsbaar: minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond dan geletterde mensen. Van maandag 6 tot en met zondag 12 september organiseert Stichting Lezen en Schrijven daarom de Week van Lezen en Schrijven.

Ook in DePetrus besteden we aandacht aan laaggeletterdheid. We laten graag zien hoe we mensen kunnen helpen die moeite hebben met lezen en schrijven. De partners van het Taalhuis Vught: Welzijn, ABZ, de Bibliotheek en Voel je goed!, hebben een gevarieerd programma klaar staan. Op maandag 6 september opent wethouder Toine van de Ven om 13:00 officieel deze leuke en leerzame week in DePetrus.

Voor wie?
Er zijn activiteiten voor iedereen. Wil je bijvoorbeeld eens meemaken hoe de wereld eruit ziet voor laaggeletterden? Doe dan de DigitaalExpeditie, de online escaperoom met VR-bril. Of doe mee aan de gedichtenwedstrijd.

Vind je lezen en schrijven lastig? Dan helpen wij graag! Kom naar de Spreektaalgroep. Of doe mee met de Taalwandeling.

Spreek je thuis een andere taal? Of ben je taal verleerd? Kom langs en doe mee!

Het complete programma is hier te downloaden en te vinden in de agenda van DePetrus.

Klik hier als je wil leren. Kijk waar je aan mee kunt doen.