Wethouder Toine van de Ven opent de Week van Lezen en Schrijven

06 sep 2021

Van 6 t/m 12 september is het de Week van Lezen en Schrijven. In heel Nederland besteden organisaties aandacht aan laaggeletterdheid en mensen die moeite hebben mee te komen in deze digitale wereld.

Ook in DePetrus kun je terecht voor een leuk en gevarieerd programma aan activiteiten, of je nu nog even wil oefenen met taal of juist heel ‘talig’ bent.

Wethouder Toine van de Ven heeft deze bijzondere week vandaag geopend. Daarbij benadrukte hij hoe belangrijk het is dat je de taal goed begrijpt, maar ook dat je digitaal je weg kunt vinden. Zo helpen we steeds meer mensen om mee te komen in de samenleving. Dat geldt natuurlijk het hele jaar, maar deze week staan we daar nog eens extra bij stil.

De wethouder keek en sprak even mee met de Spreektaalgroep van het Taalhuis en speelde de DigitaalExpeditie, een online escaperoom waarin je ervaart hoe het is om laaggeletterd te zijn.

Benieuwd of jij op tijd uit de escaperoom kunt komen? Of nieuwsgierig naar wat er allemaal op de planning staat de komende dagen? Bekijk het hele programma op www.depetrus.nl/week-les en Doe Mee!